Pages

Začimbe za pizze!

Vse o začimbah katera ne smejo manjkati na vaši pizzi!

Pizza začimbe imajo pomembno vlogo pri pripravi pizze. Vedno jih vključite v svojo omako, zmešajte v testo, da bo odličen okus, ali jih uporabite kot dopolnjevanja ... bodisi sveže ali suhe.

Veliki kuharji razumejo, kako vpliva uporaba začimb, na njihovo hrano katera gradijo plasti okusov na hrani! Uporaba začimb pri ustvarjanju vaše domače pizze bo izboljšal njen okus ter aromo...

Spodaj je prikazan seznam začimb, ki so nepogrešljiva pri pripravi pizze. Obstaja skoraj neskončno število kombinacij okusov, poizkusite jih prilagoditi z različno vrsto začimb, k določenemu receptu in nato povečujte ali zmanjšujte količine začimb, ki izpolnjujejo vaše osebne okuse ter arome.

ZAČIMBE

* Origano
* Basilika
* Koromač
* Peteršilj
* Lovorjev list
* Majaron
* Česen
* Rožmarin
* Koriander
* Kumina

Origano

Origano je verjetno mati vseh pizza začimb. To je najbolj popularna začimba v vseh pizzerijah ter restavracijah, zaradi svojega posebno prijetnega, rahlo grenkega okusa.

No, če še gremo strokovno do uporabe origana (ki je zelo priporočena), se prepričajte, da ste izbrali grške ali turške sorte, saj so med vsemi najbolj iskani, zaradi natančnega okusa ki daje svojo pravo aromo na pizzi. Lahko poskusite tudi druge variante, origana, če želite. Italijanski origano, na primer, je še posebej primeren za tiste, ki uživajo veliko milejše okuse za pizzo.

Bazilika

Obstajajo ljudje,ki jim origano ni všeč. Da bi se odrekli grenkemu okusu se raje odločijo, in zamenjajo origano z baziliko. Bazilika je začimba, blago, sladkega okusa. Obstaja več sort basilike. Bazilika je pogosta začimba, katera je na trgu vedno dosegljiva. Torej, če izberete to začimbo, poizkusite dobiti francoski baziliko, katera je po oceni strokovnjakov najboljša pri pripravi pizz.

Semenski koromač

Semena koromača, se uvažajo iz Azije. So nepogrešljiva začimba pri pripravi pizze. Dajejo posebno aromo pizzi katera se širi z vonjem daleč naokrog.

Peteršilj

Peteršilj je najbolje dodati na pizzo omako. Peteršilj spreminja okus za pizzo in je tako aroma odvisna od količine dodane začimbe! Številni strokovnjaki priporočajo uporabo peteršilja, da bi pridobili raznoliki okus na sami pizzi.

Lovorjev list

Lovorjev list, ima oster okus, ki je precej priljubljena kot aroma za pizza omako.

 

 

PIZZA NOVIČKE

Zgodovina Pizze!

Pizza po zakonu!

Zdrava pizza!

NOVO!

Pizza pripomočki!

Pizza začimbe!

Pizza omake!

Priprava pizze - video!

Pizzerije v Sloveniji!

Slike vaših PIZZ!

OGLASI

 

I Love Slovenija